A Travellerspoint blog

Windhoek, Namibie

Regen, zon en ijsnachten.

sunny 23 °C

Op maandag 24 juni vertrokken vanuit Kaapstad naar het noordwesten van Zuid Afrika: in Kamieskroon gekampeerd. Onderweg viel het weer nog wel mee, maar 's avonds erg koud en mieserregen.
Jan had nog niet verteld dat er nog een keer was ingebroken in de auto, voor Milles huis. Geen waardevolle spullen zaten er in en we dachten dat de schade beperkt bleef tot een ingeslagen ruit en het benzinejerricannetje. Maar aangekomen op de eertste kampeerplek bleken we ook de stoelen te missen! Gelukkig waren er een paar plastic stoelen, dus problem solved voor het moment. Volgende dag nieuwe stoelen kunnen kopen.

De grens over naar Namibie en aan het eind van de dag een erg leuke kampeerplek gevonden bij heel hartelijke mensen. Vuurtje gestookt en daardoor was het buiten uithoudbaar. Want wat wordt het koud 's avonds en 's nachts. Maar met onze donzen dekbedjes is het geen probleem. Volgende ochtend de spullen wat verder georganiseerd. Altijd heel prettig om gedaan te hebben.
Namibie aan deze kant (wat meer naar het oosten dan onze vorige reis) wat saai, maar ook daardoor wel indukwekkend. Wat een uitgestrektheid!

Weer een paar honderd kilometer recht naar het noorden en gekampeerd op een plek waar het zelfs gezellig druk werd. Prima.
En gisteren door naar Windhoek. Zijn nu in een backpackers lodge.
Tja Windhoek.. niet veel bijzonders voor zover nu gezien, maar wel een echte stad met hoge gebouwen in het centrum en sjieke mensen.
Blijven hier vandaag en daarna wordt het spannend: we gaan naar Botswana, maar wat gaan we daar doen? We willen heel graag door de Kalahari rijden, maar... vertrouwen we voldoende op de elektriciteit? (koelkast moet het een paar dagen uithouden)... zijn we voldoende getraind in het 4x4 rijden? (je rijdt over zandpaden)... en is het 's avonds niet veel te koud? Het kan zelfs vriezen, lees ik.
Zodra we in Botswana zijn zullen ons licht opsteken bij de locals.

Alles prima met ons dus, hoop met jullie allen ook.
Liefs, van Anneke dit keer. DOEG!

Posted by Jan-en-Anneke 01:38 Archived in Namibia Comments (1)

Bij Mille en Sundu op de bank.

Lekker niks doen.

Wat doe je als je nog niet begonnen bent aan je spannende reis? Dan kijk je naar de film "A life of Pie". En drinkt een slokje en eet een roosterbroodje met brandnetelkaas. Heerlijk.

Alles is hier prima, de auto was laat, eigenlijk te laat, klaar maar, zo te zien, d.oet hij het weer. Kaapstad is geen steek veranderd, dus nog steeds leuk. Het weer is hier natuurlijk wel ff wennen. Maar OK, het is hier midwinter en we hebben net de kortste dag gehad.
Wat leuk was dat veel mensen zich ons direct herinnerden. Van soms jaren geleden. Dat geeft je een prettig gevoel.
Nog een dagje (zondag 23-6) inpakken en maandag er vandoor. Het weerbericht voorspelt heftige regenbuien voor die dag, dus gauw wegwezen en hopen dat je zo de buien ontloopt.
Zo gauw we echt wat te melden hebben pakken we de draad weer op. Dat beloven we.

Doei, J&A op reis

Posted by Jan-en-Anneke 12:56 Comments (3)

Bijna zover!

17 °C

Hoi, hoi,

Op 18 juni vertrekken we weer naar Kaapstad. Voor de zevende keer! Op stap, naar Nederland, gaan we enkele dagen later.
We houden via deze blog iedereen op de hoogte van onze reis.
Reageren kan natuurlijk, graag zelfs. Zo blijven wij ook een beetje op de hoogte van het leven in de Hollandse polder.

Doei,
J&A

Posted by Jan-en-Anneke 08:57 Archived in Netherlands Comments (2)

(Entries 11 - 13 of 13) « Page 1 2 [3]