A Travellerspoint blog

Lusaka

Even rust op deze ankerplaats

semi-overcast 22 °C

Het vervolg van de reis.

Bulawayo: We zijn nog een paar dagen in Bulawayo gebleven. Op de laatste dag naar het vlakbij gelegen Matopo National park gereden, een weekend uitje/picknick voor de Bulawayonezen. Mooi maar niet erg bijzonder. Bijzonder was wel het weggetje dat we er naar toe reden: Onze eerste echte 4x4 experience so far. Een weggetje smal, soms erg stijl en vol grote rotsblokken waar ons autootje overheen moest hobbelen. Dat hadden we al eens gedaan op de 4x4 cursus in Kaapstad en die ervaring kwam nu erg goed van pas. Het ging prima, maar de billen zaten soms wel wat samengeknepen.

Van Bulawayo gereden naar Hwange, een groot National Park tegen de grens van Botswana aan. Beroemd om zijn wild. Twee dagen er gekampeerd, waarvan de laatste keer alleen op een verlaten uitkijkkampsite, waar je prachtig de dieren kon observeren omdat er een uitkijkhut was neer gezet. De hut (en de tent) keek uit op een waterdrinkplaats en daar kwamen vooral tegen de avond echt honderden olifanten drinken. Een fantastisch gezicht. Nijlpaarden, krokodillen , antilopen en zebra’s waren er natuurlijk ook. Maar weer geen leeuwen, hoewel we ze ‘s nachts wel hoorden brullen (vlakbij……).
Nog een keertje naar de Victoria watervallen leek ons toen wel leuk. We waren er tenslotte vlakbij. De watervallen vanuit Zimbabwe vonden we weer zeer indrukwekkend, eigenlijk wel mooier dan vanaf de Zambia kant, waar we op de eerste reis waren.
Toen liep er even ‘iets’ mis. We wilden door het binnenland van Zimbabwe steken naar een plek aan de Zambezi waar het erg mooi zou zijn. Wel een hele reis, maar het zou wel gaan. Alleen bleek er bij de eerste stop dat er verder geen diesel meer te krijgen zou zijn. En dat we het met onze voorraad dus niet gingenhalen. Er zat niet veel anders op dan terug te gaan.

Terug naar Victoria Falls (het plaatsje heet ook zo) en van daaruit Zimbabwe verlaten. Doel was nu om vanaf de andere kant (de Zambiakant) ongeveer naar de bedoelde plek te gaan. Dat lukte! In twee dagen waren we daar en we hebben de Zambesie weer eens goed bekeken vanaf het water. Weer veel olifanten gezien. Erg mooi om vanaf het water in de ondergaande zon de dieren te observeren. Wel luxe, met een koud pilsje in je hand…
Tot slot zijn we binnendoor naar Lusaka gereden. Een mooie afsteek en geen lange rit . Dachten we.
Het weggetje stond nauwelijks op onze kaart en onze gps gaf (toen we al op weg waren) aan : “not recommended”. Dat klopte.
Smal, heel steil, bochtig (diverse haarspelden) en op de gevaarlijkste plaatsen volkomen uitgesleten door watererosie. We zijn er door gekomen, onze auto kan bijna alles, maar het was wel een klus.

Nu zitten we al weer een paar dagen op een camping in Lusaka. Die stad kennen we nog van 2 jaar geleden. We hebben hier van alles gepland, maar we zijn vooral hier omdat de auto zijn grote beurt moet hebben. Verder schoonmaken, repareren en (laten) lassen. En natuurlijk onze blog bijwerken.

DSC_0218__3_.jpgDSC_0224__3_.jpgDSC_0256__2_.jpgDSC_0271.jpgDSC_0290__3_.jpgDSC_0309__2_.jpgDSC_0322__2_.jpgDSC_0343__3_.jpgDSC_0358.jpgDSC_0359__3_.jpgDSC_0373.jpgDSC_0161.jpgDSC_0190.jpgDSC_0378__3_.jpgDSC_0380__3_.jpg

Posted by Jan-en-Anneke 05:51 Archived in Zambia

Table of contents

Comments

Prachtige foto's! Wat zullen jullie genieten!
Wellicht geheel ten overvloede: ik zou Egypte maar uit het reisplan schrappen...
Greetz vanuit Almere-Buiten.

by hopmanco

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint