A Travellerspoint blog

Botswana

Prachtig leeg

sunny 27 °C

Op 30 juni Botswana ingereden. Wat is het hier, net als in Namibie, toch enorm leeg en uitgestrekt. En vlak en met struikjes en een enkele boom. Na tientallen kilometers hetzelfde ook wel wat saai natuurlijk.

Bij Ghanzi gekampeerd op een hele leuke plek en een dag gebleven en lekker aangetutteld.

De volgende dag zijn we Central Kalahari Game Reserve ingegaan: ongeveer zo groot als Belgie. Was nog even spannend of we erin mochten, hadden een permit moeten kopen in Ghanzi, maar ivm nationale feestdag was dat niet mogelijk. Maar OK, we mochten door. Ik had het idee nu het echte Botswana te gaan zien, met misschien zelfs wel wilde dieren. Maar het bleek toch behoorlijk organised te zijn, met specifieke plekken waar je kon kamperen en die je moest reserveren en met goed berijdbare zandpaden.
Hoewel het wat avontuurlijkheid betreft dus wel meeviel, was het wel heel mooi. Het is hier winter en al een paar maanden droog en dat betekent dat er weinig groen over is. Maar ook dat maakt het wel bijzonder.

Onze buit tot nog toe: giraffe, cheetah, hyena’s en gieren (dus bij een dood beest, maar te ver om te kunnen zien) en zebra’s. Nog altijd geen leeuwen!

Morgen gaan we iets echt spannends doen: we gaan over de zoutpan rijden. Schijnt heel surreal te zijn, want er is echt helemaal niets, dus je raakt je gevoel voor richting kwijt. Gelukkig hebben we de GPS om ons op het juiste pad te houden. Google zoutpan botswana en je vindt vast een filmpje.

En ja Co, dit is inderdaad het land van mw Ramawotze. Maar toen ik zei dat ik iemand in Gabarone aan de Zebradrive kende begreep die persoon mij niet. Toch een beetje jammer. Daar gaat je grapje...

Nog een paar foto's:

DSCN0975.jpg
DSCN0959.jpg
DSC_0139.jpg
DSC_0149.jpg
DSC_0157.jpg
DSC_0174.jpg

Posted by Jan-en-Anneke 11:57 Archived in Botswana

Table of contents

Comments

Mma Precious Ramotswe No. 1 Detective Agency in Gabarone.. Misschien reageren de locals nu wél positief? Mooie foto's! De droogte komt doordat het winter is begrijp ik. Volgen jullie het nieuws een beetje? Tis in Egypte nu niet zo veilig....
Maar daar zijn jullie nog lang niet!
Greetz
Co

by hopmanco

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint