A Travellerspoint blog

Istanbul, Europa.

We did it!

semi-overcast 18 °C

Zo beste blogfans, dit was het wel zo'n beetje. We zijn weer in Europa: in Istanbul. Bij binnenkomst in Turkije voelden we ons al een beetje thuis, maar hier in Istanbul helemaal. Heel erg mooie stad, modern, gezellig én, gelukkig, met heel veel vrouwen en meisjes die hun haar weer laten zien.

Het is dus gelukt om de Middellandse Zee over te steken. Het had wel heel veel voeten in de aarde, met natuurlijk, het was tenslotte Egypte, de nodige ergernissen.
In Alexandrie hoorden we van onze contactpersoon (Eslam) dat de boot op zondag zou gaan in plaats van woensdag. Als we zaterdag voorafgaand in Damietta zouden zijn, dan konden we de douanezaken regelen en de volgende dag het ruime sop...
Oja, we hadden in Alexandrie ook de ferrymaatschappij opgezocht en gehoord dat wijzelf niet meekonden op de ferry, maar Eslam bleef nog even volhouden dat het vaak? soms? toch wel mogelijk was.
Uiteindelijk ... bleek de boot pas op donderdag te gaan en zijn wij in de nacht van dinsdag op woensdag van Alexandrie met een vliegtuig vol truckchaufeurs naar het vliegveld bij Iskenderun gevlogen!
Leuke, gezellige stad trouwens. Met vriendelijke mensen en lekker weer. OOk hier moetsen we weer een paar dagen wachten, maar dat was geen straf.
En op vrijdag HALLELUJA de auto, die we vanaf de zaterdag ervoor dus hadden moeten achterlaten bij de douane in Egypte, weer terug! Met een enorme ferry tussen de vrachtauto's gepakt kwam hij aan.
De eerlijkheid gebied overigens te zeggen dat ook die leuke en aardige Turken er bijna een hele dag over deden om de auto aan Turkse kant in te klaren.

En toen konden we dus op weg naar Nederland. In drie etappes naar Istanbul (best wel mooi, de weg langds de kust) gereden en onderweg tweemaal direct aan de Middellandese Zee gekampeerd. Leuk, mooi maar 's avonds wel erg fris.
Hier nog een paar laatste kiekjes:

TURKIJE
Kamperen aan de Middellandse Zee.

Kamperen aan de Middellandse Zee.


Bij Alanya:
Kampement bij een beachclub aan de Middellandse Zee.

Kampement bij een beachclub aan de Middellandse Zee.


Istanbul:
Vissen vanaf de Galatabrug.

Vissen vanaf de Galatabrug.

Vis te koop, vanaf de Galatabrug

Vis te koop, vanaf de Galatabrug

Aan de zuidkant van de Galatabrug, wat eten en drinken en babbelen.

Aan de zuidkant van de Galatabrug, wat eten en drinken en babbelen.

EGYPTE:
Alexandrie

Alexandrie


Wachten in Damietta, dus dan maar naar de kapper.
Knipbeurt in Damietta.

Knipbeurt in Damietta.

Over een dag of 7 á 8 denken we thuis te zijn. Kijken daar nu ook wel naar uit. Het kamperen is overigens wel afgelopen, want het is hier gewoon te koud 's avonds. En dat wordt verderop in Europa natuurlijk nog erger.

Dit was het dus! Bedankt voor het lezen , volgen en reageren in de afgelopen 5 maanden. Dat laatste hebben we vooral erg gewaardeerd.
Tot de volgende reis!

Posted by Jan-en-Anneke 11:27 Archived in Turkey

Table of contents

Comments

Terug in good old europe!
Hopen jullie spoedig te treffen. Jan & Ger

by JanvdVelde

Voorzichtig rijden bij het laatste stukje! Nog een weekje en dan heerlijk weer in je eigenste bed!

by hopmanco

Hé verre reizigers,
Goed te horen dat de uittocht uit Egypte, net als die van Mozes en de zijnen, uiteindelijk gelukt is. Niet zulke mooie verhalen over Egypte, maar wel prachtige plaatjes. Europa is ook mooi (ontdekten wij telkens weer als we van andere continenten terugkwamen en daarna kampeerreizen maakten in Europa). Nu jullie laatste doorsteek nog naar De Bilt. En eerder terug dan gepland (toch?). Om onze belevenissen nog even op te rakelen: ons bootje is (vóór de vorst) uit het water. Ik heb een oude boottrailer gekocht, opgeknapt en vorige week met Anneke en enkele van onze kinderen over het land van boze buurman gedragen en trailerklaar gemaakt. Alles ging soepel, boot trok ik makkelijk uit het water de trailer op. Nu winterklaar maken. Ik weet eigenlijk niet of ik het al verteld had maar ik (en Anneke natuurlijk ook, maar die is al echt oma van Julian via haar zoon Frits in China) word in januari 2013 opa van komende baby van zoon Jorrit en zijn vrouw Kristy. Iets om naar uit te zien (en loop ik toch achter Hans V. aan, die deze week opa van een kleindochter is geworden). Ja, de troisième age (na die van kind en ouder) breekt nu aan.
Hoe dan ook, we zijn blij jullie over enige tijd weer te kunnen begroeten.
Groeten, ook van Anneke, Guus

by GuustAnneke

Ha Jan en Anneke,
Wat fijn dat de auto goed aangekomen is. We verheugen ons op jullie thuiskomst.
Liefs,
Jan en Gerry

by JanvdVelde

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint